Jag tänker på när fel ord används.

Jag tror det var i Södra Sudan Jan Eliasson lyckades rädda människor som hamnat i skottlinjen mellan de stridande sidorna. Man behövde eld upphör för att rädda alla dessa oskyldiga men ingen av parterna ville förhandla. I en situation som gällde livet på dessa människor lyckades man rädda dem genom att uppfinna ett nytt ord. Man slutade använda orden eld upphör och döpte om det hela till humanitär korridor.
Språkets makt.
Just nu är jag frustrerad på grund av ordet feminism. Själv är jag feminist i ordets alla goda och dåliga bemärkelser. Jag är feminist i vartenda andetag. Självklart. Därför att jag är människa. Så enkelt är det. Jag menar, man kan väl inte vara människa och tycka att olika människor har olika värde?
Det är bara det att vi kan inte använda ordet feminist längre. Vi kommer ingen vart, det blir bara en massa tjat om vad själva ordet betyder. Och huruvida man rakar sig under armarna eller inte – det är ju så dumt att jag vet inte vad.
Det rätta ordet är RÄTTVISA.
Feminismen skulle heta “Alla är lika fina punkt slut” i stället. Eventuellt med tillägget “Alla är lika fina punkt slut håll käften” Feminism är samma slags kamp för rättvisa som antirasism och all annan kamp för solidaritet.
Risken är annars att vi inte kommer någonstans alls. Vi kommer få en massa märkliga avhoppare som stoltserar med att -Jag är verkligen ingen femisist längre, eller -Har feminsismen gått vilse, eller -Har feminismen gått för långt? (den dummaste frågan av alla om man använder ordet rättvisa i stället)